Gilles Van Bouwel en Eva De Roo naar finale "Slimste mens"

De televisiequiz “De slimste mens ter wereld” is donderdag aan zijn ontknoping toe. Gilles Van Bouwel en Eva De Roo hebben zich vanavond geplaatst voor de finale. Daarin nemen ze het op tegen Olga Leyers, die elf opeenvolgende dagen in de televisiequiz zat.

Gilles Van Bouwel heeft de voorlaatste aflevering van dit seizoen van “De slimste mens ter wereld” op Vier overtuigend gewonnen met 422 punten.

Eva De Roo had hem kunnen overvleugelen als ze het vijfde trefwoord bij haar fragment over de sleep-in van John Lennon correct had gehad. De radiopresentatrice strandde op 392 punten en Jonas Geirnaert scoorde 354 punten in het eerste deel.

Geirnaert en De Roo moesten onder elkaar uitmaken wie de laatste afvaller werd in de tweede finaleweek. In een spannende finale maakte Eva De Roo het af met een vraag over de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic. Jonas Geirnaert nam zijn verlies sportief op. “Ik ben op sterkte geklopt. Het is haar volledig gegund. Heel knap”, zei Geirnaert na afloop.

“Ik ben blij dat ik erbij ben in de finale. Tof jong”, aldus De Roo. Donderdagavond nemen Gilles Van Bouwel en Eva De Roo het op tegen Olga Leyers in de seizoensfinale van “De slimste mens ter wereld”. Dan raakt bekend wie Tom Waes opvolgt als laureaat van de quiz.

Meest gelezen