Leuvense start-up plukt studenten uit de aula in ruil voor 15.000 euro

Een Leuvense start-up wil studenten rechtstreeks uit de aula plukken en ze meteen 15.000 geven. Dat schrijft De Standaard. Het bedrijf heeft budget om op die manier vijf mensen aan te werven.

Studenten die hun studies stopzetten in ruil voor een contract bij de Leuvense start-up DataCamp, kunnen rekenen op 15.000 euro. "Zonder diploma", legt CEO Jonathan Cornelissen uit. Volgens hem leren jongeren met de nodige begeleiding "on the job meer dan op de schoolbanken". Jongeren die de sprong wagen en fulltime aan de slag gaan bij het bedrijf, krijgen de grote som geld om het risico wat weg te nemen", legt de man uit.

Diploma's overgewaardeerd?

Dat het voorstel controversieel is, weet het bedrijf. Fons Leroy, topman van VDAB, waarschuwt in De Standaard potentiële kandidaten. "Hoe hoger je studies, hoe sterker je later je loopbaan kan uitbouwen", meent hij. Hij benadrukt dat in Vlaanderen het opleidingsniveau belangrijk is tijdens sollicitaties. Al is werkervaring belangrijk op een CV, het moet "boven op het diploma komen, niet ter vervanging ervan".

DataCamp ontwikkelt een platform dat online cursussen data-analyse aanbiedt en is een spin-off van de KU Leuven. Momenteel werken er al 22 mensen, verdeeld over België en de Verenigde Staten.

Meest gelezen