Minister Vandeurzen dankt De Warmste Week en brengt cheque mee

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen heeft in De Schorre in Boom twee vzw's 50.000 euro geschonken in het kader van De Warmste Week van Music For Life. "Als minister van Welzijn ben ik onder de indruk van alle acties die op touw gezet zijn", reageert Vandeurzen.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen heeft De Warmste Week van Music For Life een bezoek gebracht. De minister schonk de vzw's De Kleppe en Solentra elk 50.000 euro in De Warmste Week.

De Kleppe steunt mensen die het financieel moeilijk hebben of speciale zorgen nodig hebben om op een betaalbare manier met vakantie te kunnen gaan. Solentra geeft psychologische ondersteuning aan vluchtelingenjongeren met een trauma.

"We gaan het geld van minister Vandeurzen gebruiken om scholen, werkgevers enzovoort te mobiliseren om de vluchtelingenjongeren met een trauma te helpen integreren. Dat hebben ze nodig om hun trauma te verwerken", zei een verantwoordelijke van Solentra.

Jo Vandeurzen dankte de organisatoren van De Warmste Week voor het initiatief. "Ik ben elke keer onder de indruk wanneer ik hier kom, maar ik ben vooral blij met alle acties. Er is hulp nodig in Vlaanderen, maar er gebeurt ook veel en daar kan ik als minister van Welzijn alleen maar blij om zijn."

Meest gelezen