Nieuwe, eigen series met jong talent en oude bekenden: zo begint Ketnet het nieuwe jaar

2017 begint goed voor Ketnet. De jongerenzender van de VRT pakt in januari uit met maar liefst drie nieuwe fictieseries van eigen bodem. Vanaf 9 januari zijn "4eVeR", de opvolger van "D5R", en "Trix" dagelijks te zien op tv. De gloednieuwe detectivereeks "De regel van 3S" die later op de maand start, pakt dan weer uit met veel bekende gezichten.
"De regel van 3S"

Met "4eVeR" lanceert Ketnet opnieuw een realistische fictiereeks. De zender bewees eerder al met "D5R" dat realistische fictie zich uitstekend leent tot het bespreekbaar maken van moeilijke thema's bij kinderen en jongeren.

De reeks volgt het wel en wee van vier vrienden en hun gezin. De gezinnen van Emma, Lore, Gamil en Robin (foto onder) verschillen niet alleen van samenstelling, maar ook van afkomst. De vier vrienden volgen dezelfde richting op school en hebben dezelfde hobby. Net zoals alle tieners beleven ze veel plezier, maar krijgen ze ook te maken met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen.

Net zoals zijn voorganger wordt "4eVeR" ontwikkeld in samenwerking met Awel, de vroegere kinder- en jongerentelefoon. De serie maakt volop gebruik van sociale media en digitale toepassingen. En net zoals bij "D5R" maken we voor het eerst kennis met een heleboel jong talent.

Vanaf 9 januari van maandag tot donderdag om 18.30 uur. Vanaf donderdag 22 december zijn er al een aantal korte "webisodes" te zien op Ketnet.be

"Trix", een fascinerende mix

"Trix" vertelt het verhaal van drie vrienden Lien, Leonard en Luca die leren goochelen. Samen met hun mentor en buurman Steven Delaere (bekend van "Belgium's got talent") trekken ze eropuit en tonen ze hun trucs aan een live-publiek.

"Trix" is een reality-reeks met een vleugje fictie. Maar er hangt niet alleen magie in de lucht, want Steven Delaere wordt in de reeks namelijk verliefd op Louise, de mama van één van de drie kinderen, gespeeld door Katrijn Van Bouwel. Die laatste is dan weer onder meer bekend als de festivalfee in "1000 zonnen".

Leuk extraatje is dat niet alleen Lien, Leonard en Luca leren goochelen. Ook de Ketnetters worden elke week ingewijd in een nieuwe goocheltechniek.

"Trix", vanaf maandag 9 januari om 17.30 uur

Spanning en mysterie aan zee

"De regel van 3S" is dan weer een gloednieuwe detectivereeks die zich afspeelt aan de kust en de sfeer van de zee, surfen en fun combineert met humor en suspense. Dries is een 17-jarige jongen die er een heel aparte manier van denken op na houdt. Hij wordt tegen zijn zin geconfronteerd met een criminele zaak die maar niet opgelost raakt. Samen met zijn beste vrienden Roos en Hassan en gebruik makend van zijn eigen "regel van Dries" probeert de tiener het mysterie te kraken.

Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks, onder meer Viv Van Dingenen, Warre Borgmans, Ron Cornet en Danni Heylen die de oma van Dries speelt.

Vanaf 30 januari van maandag tot donderdag om 18.15 uur

Meest gelezen