Rechtse groeperingen houden protestwake aan kanselarij Merkel

Rechtse groeperingen houden vanavond een protestwake aan de kanselarij van Angela Merkel in Berlijn. Dat bericht de krant Die Welt. Enkele politici van de rechtspopulistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zullen er het woord nemen.

De actie wordt georganiseerd door anti-immigrantengroepering "Ein Prozent". Het initiatief krijgt ook de steun van de extreemrechtse beweging Pegida. De rechtspopulistische partij gebruikte eergisteren de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn om Merkel fel te bekritiseren voor haar migratiebeleid.

De demonstratie vindt plaats aan de Hardenbergplatz, in de buurt van de Breidscheidplatz, waar de aanslag plaatsvond. Ze doen dat onder het motto "Grenzen sluiten - aan Merkels handen kleeft bloed."

Een linkse groepering plant op dezelfde plek ook een actie om de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslag te herdenken en te protesteren tegen de acties van groepen die "deze misdaad gebruiken om haat te zaaien en onze samenleving te verdelen".

Meest gelezen