Schilder in Mark Eyskens "zeer geïnspireerd" door De Warmste Week

Oud-CD&V-politicus Mark Eyskens gaat een schilderij maken voor De Warmste Week van Music For Life. Eyskens beklom vanmorgen de VRT-toren en voelde zich naar eigen zeggen "zeer geïnspireerd" door het zicht en de grote inzamelingsactie voor het goede doel.

Mark Eyskens was in een vorig leven niet enkel professor Economie en politicus voor CD&V. Hij is ook al verschillende jaren een begenadigd amateur-kunstschilder. Eyskens bracht vanmorgen een bezoek aan Stijn Van de Voorde op de VRT-toren.

Eyskens ging er de uitdaging aan om een schilderij te maken voor De Warmste Week van Music For Life. Een uitdaging die hij wel zag zitten. "Ik voel me hier zeer geïnspireerd door het zicht dat ik heb, door de vriendelijke ontvangst en het goede doel natuurlijk", aldus Eyskens.

Hij deelde meteen ook een belangrijke levenswijsheid. "Om ons geluk te vermenigvuldigen, moeten we het delen met anderen. Dat is een moeilijke wiskundige operatie, sommige mensen hebben daar last mee en dit is daarvoor een goede oefening."

Eyskens was naar eigen zeggen ook zeer geïnspireerd door de vlam op de toren. “U kent wellicht de bekende uitspraak van Cocteau. Die had een prachtig appartement met veel kunstschatten. Een journalist vroeg hem wat hij zou redden, mocht zijn appartement in brand staan. Hij antwoordde: “Het vuur, natuurlijk!"

Eyskens en Van de Voorde zullen allebei een schilderij maken voor Music For Life. Het resultaat zal te zien zijn op de blog van Van de Voorde.

Meest gelezen