Screen Flanders ondersteunde al 100 audiovisuele projecten

Screen Flanders Economisch Fonds heeft zijn 100e audiovisuele project goedgekeurd, zo meldt Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA). Sinds het fonds in 2012 gelanceerd werd, is al voor meer dan 20 miljoen euro in 102 producties geïnvesteerd. Die investering heeft al meer dan 100 miljoen euro opgeleverd.

De tien projecten die dit jaar in de tweede ronde zijn goedgekeurd, omvatten "een zeer divers aanbod aan zowel Vlaamse producties als internationale coproducties en dit binnen uiteenlopende genres". De tien projecten krijgen in totaal 1,5 miljoen euro toegekend.

Het gaat telkens om een investering van 70.000 tot 300.000 euro. In ruil zullen de producties in Vlaanderen ruim 10 miljoen euro investeren. Het gaat onder meer om "Alleen Eline" (Hugo Van Laere) en "Vele Hemels", gebaseerd op het boek van Griet Op de Beeck en in een regie van Jan Matthys. Ook voor enkele internationale coproducties is er steun, zoals de animatiefilms "Harvie and the Magic Museum" en "Heinz".

Voor alle 102 projecten samen bedroeg de gemiddelde financiële injectie vanuit Screen Flanders per project ruim 210.000 euro. Veelal gaat het om fictie- en animatiespeelfilms.

Screen Flanders richt zich in hoofdzaak op internationale coproducties die in Vlaanderen op locatie draaien of een beroep doen op een Vlaamse crew en faciliteiten voor de productie en/of postproductie van hun project.

Meest gelezen