Wandel eens door DE Studio en neem een acteur mee

Decennialang was Studio Herman Teirlinck een van de meest gerenommeerde toneelopleidingen in het land. Tientallen bekende acteurs studeerden er, de verhalen die over het instituut de ronde doen zijn legendarisch. Huis van Eustachius en Villanella verzamelden de opmerkelijkste getuigenissen van oud-studenten en docenten van de legendarische theateropleiding en bundelden ze in een wandeltour door het prachtige pand.

Studio Herman Teirlinck, in 1946 opgericht door de man, gold decennialang als een van de referenties voor de Vlaamse acteursopleiding. De school betrok van 1970 tot aan het overgaan van de opleiding in het Antwerpse Conservatorium in 2010 het pand in de Maarschalk Gerardstraat.

Daarna nam kunstencentrum Villanella het in gebruik en werd het gebouw omgedoopt tot DE Studio.

Om de vele legendarische verhalen over de Studio Herman Teirlinck niet verloren te laten gaan, bedacht Villanella samen met Huis van Eustachius een luistermaquette en een audiotour.

Talloze bekende acteurs namen aan het project deel, onder hen Connie Neefs, Will Ferdy, Marleen Merckx, Nico Sturm, Lucas Van den Eynde, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Marieke Dilles, Rik Moens, Ivan Pecnik, Hanne Torfs, Frank Mercelis, Karel Vingerhoets en Karin Jacobs.

Marieke Dilles (l) en Evelien Dockx van Huis van Eustachius (r)

Marieke Dilles

Karel Vingerhoets (l) en Jenne Decleir (r)

Meest gelezen