Zwaar verkouden Queen en prins Philip stellen kerstvakantie even uit

De Britse koningin Elizabeth II (90) en prins Philip (95) hebben een zware verkoudheid te pakken en hebben hun reisplannen even uitgesteld. Naar goede gewoonte nemen de twee royals vandaag -op 21 december telkens- de trein richting hun buitenverblijf Sandringham in Norfolk om de kerstvieringen in familiale kring voor te bereiden.
WPA Rota

Het is een jaarlijkse traditie: de Queen, haar man en hun gevolg die de trein nemen om vervolgens met de auto richting Sandringham te rijden. In dat buitenverblijf stierf ook de vader van Elizabeth, koning George. De Queen is gehecht aan het landgoed en viert er in intieme kring steevast Kerstmis. Vandaag liet het Britse hof echter weten dat de Queen en prins Philip nog niet zijn afgezakt naar Sandringham, omdat ze "zwaar verkouden" zijn. Vorig maand had Philip tijdens een bezoek aan een biomedisch onderzoekscentrum nog grapjes zitten maken over zijn gezondheid: "Waarom heb ik de afgelopen veertig jaar de griep niet gekregen?!"

AP2009

Het koningspaar heeft vandaag tientallen kennissen ontvangen op Buckingham Palace voor een kerstlunch. De pers stond massaal aan de hekken, want ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen werden verwacht om hun (over)grootmoeder en handje te helpen. Zo kwamen prins William (met bril trouwens), zijn vrouw Catherine, zoontje George en broer Harry gezamenlijk aan in een Range Rover. Ook de dochters van prins Andrew, Eugenie en Beatrice, waren aanwezig, net als Zara Philips, kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla Parker Bowles.

PA Wire/PA Images

Queen verdeelt opdrachten onder familie

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat de Queen niet langer "beschermvrouwe" is van 25 nationale organisaties. Ze verdeelt die taken over een aantal leden van de koninklijke familie.

Zo zal Catherine "Kate" Middleton de All England Lawn Tennis Club onder haar hoede nemen. Op de courts van deze prestigieuze tennisclub wordt het grandslamtoernooi Wimbledon gehouden. Het hof benadrukt dat de koningin nog altijd beschermvrouwe blijft over 600 andere organisaties.

Meest gelezen