Zware bedrijfsbrand langs E17 in Eke

In Eke, bij Gent, woedt een zware brand in een plasticverwerkend bedrijf. Het industrieterrein langs de E17 is er volledig afgesloten en een aantal buurtbewoners werd vanochtend geëvacueerd. De dikke rookpluim die in de omgeving hangt, is niet giftig volgens de brandweer.

Buurtbewoners werden gealarmeerd toen ze rond 7 uur enkele ontploffingen hoorden. Op de E17, waarlangs het industrieterrein ligt, zagen vele automobilisten grote vlammen en een dikke rookpluim boven de industriezone. De brandweer heeft metingen uitgevoerd en vastgesteld dat de rook geen giftige stoffen bevat. De bevolking wordt wel nog gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Het bedrijf staat nu helemaal in brand en verschillende brandweerkorpsen proberen het vuur te blussen en te vermijden dat de vlammen overslaan naar enkele grote silo's waarin plastickorrels zijn opgeslagen. 

Rook

Door de grote rookontwikkeling is er hinder in de directe omgeving en op de snelweg. Uit voorzorg werden vanochtend meteen drie gezinnen die in de omgeving wonen, geëvacueerd. Iedereen moet ramen en deuren gesloten houden in de ruime omgeving.

Het industrieterrein langs de E17 in Eke is vooral bekend door de winkel Makro die er gevestigd is. Het bedrijf dat in brand staat, ligt vlak bij de winkel. Doordat het industrieterrein is afgesloten, zijn alle winkels en andere bedrijven in de industriezone onbereikbaar.

Meest gelezen