"Het doet deugd dat tienduizenden mensen meewerken"

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft 100.000 euro geschonken aan het Rode Kruis en Dokters Van De Wereld in De Warmste Week. In de vooravond bracht de politicus een bezoek aan Eva De Roo in de studio van De Warmste Week van Music For Life.

Alexander De Croo heeft de iglo op domein De Schorre in Boom een bezoek gebracht. "Het doet deugd dat tienduizenden mensen in Vlaanderen geld inzamelen voor de derde wereld. Als minister van Ontwikkelingssamenwerking voel ik mij gesteund in mijn beleid."

De minister van Ontwikkelingssamenwerking schonk hij De Warmste Week van Music For Life 100.000 euro. Het geld van de federale overheid gaat naar Rode Kruis Vlaanderen en Dokters Van De Wereld.

"We kiezen voor die twee organisaties omdat zowel het Rode Kruis als Dokters Van De Wereld vandaag werken in Syrië. De situatie daar is een van de meest dramatische in de wereld vandaag", aldus De Croo.

"Ik ben het voorbije jaar vluchtelingenkampen gaan bekijken in Libanon, Turkije en Jordanië. Dat zijn schrijnende toestanden, maar de situatie voor de mensen die zijn achtergebleven in Syrië is mogelijk nog erger. Die mensen worden voortdurend beschoten. Wat is dan de zin nog van het leven?", besluit De Croo.

De minister neemt vanavond nog deel aan de inzamelactie De Warmste Koers in Oudenaarde en morgen loopt De Croo mee met de laatste Warmathon in Gent. Als bedanking kreeg De Croo het nummer "We can only live today" van Netsky aangeboden van Eva De Roo.

Meest gelezen