Anne Teresa De Keersmaeker regisseert tragikomedie voor Opera van Parijs

De Opera van Parijs heeft de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker uitgenodigd voor de regie van "Così fan tutte", de 18e-eeuwse tragikomedie gecomponeerd door Wolfgang Amadeus Mozart. Dat meldt Rosas, het gezelschap van De Keersmaeker.

Anne Teresa De Keersmaeker werkte eerder al samen met het Ballet de l'Opéra de Paris, dat ondertussen reeds twee van haar voorstellingen, "Rain" en de Bartók-Beethoven-Schönberg-repertoireavond, opnam in zijn repertoire. Nu gaat ze "Così fan tutte" van Mozart regisseren voor de Opera van Parijs.

"Così fan tutte" vertelt het verhaal van twee jonge mannen die, samen met de cynische Don Alfonso, een list bedenken om de trouw van hun geliefden te beproeven. De Keersmaeker brengt in deze productie opera en dans samen door aan elke zanger een danser te koppelen.

De voorstelling gaat op 26 januari in première in het Palais Garnier en staat er tot 19 februari op het programma. De voorstellingsreeks is al volledig uitverkocht.

Meest gelezen