Dancegroep Sylver kondigt comeback aan

2017 wordt het jaar van de comeback van Sylver. Zangeres Silvy De Bie gaat opnieuw samenwerken met dj Wout Van Dessel, zo meldt Het Laatste Nieuws. In februari komt er een nieuwe single uit, gevolgd door een album en verschillende optredens later op het jaar. Het tweetal werkte tien jaar samen tot De Bie drie jaar geleden uit de groep stapte.

Sylver was de dancegroep rond producer-dj Wout Van Dessel, gitarist John Miles jr. en zangeres Silvy De Bie. Interne conflicten leidden er in 2013 toe dat De Bie Sylver verliet en zich op andere projecten ging concentreren. Intussen is de ruzie bijgelegd. In de lente van dit jaar waren er al enkele reünieoptredens en die smaakten blijkbaar naar meer. Na enkele concerten in Rusland en Duitsland beslisten De Bie en Van Dessel om de draad weer volledig op te pikken.

"Die break was nodig", vertelt Wout Van Dessel in de krant. "We zaten er fysiek en mentaal compleet door. Maar nu zien we elkaar nog liever dan vroeger." Volgens De Bie hadden de groepsleden destijds allemaal behoefte aan ademruimte. "Het goede gevoel binnen de band was zoek. Ik wilde toen echt weg, dat was goed doordacht."  Intussen staan de neuzen wel weer in de juiste richting en is het uitkijken naar de nieuwe single in februari.

Meest gelezen