Emma Stone hekelt seksisme op filmset: "Mannen krijgen mijn grappen"

De Amerikaanse actrice Emma Stone vindt dat ze niet voor vol aanzien wordt op de filmset. "Grappen die ik improviseer op de set, worden in een volgende take door mijn mannelijke tegenspeler overgenomen", fulmineert de 28-jarige actrice in het magazine Rolling Stone.
2016 Invision

Emma Stone is een van de best betaalde actrices van het moment in Hollywood. De 28-jarige actrice is bekend van films als "Easy a", "The amazing Spider-Man", "Birdman", "Irrational man" en "La la land".

In een interview met Rolling Stone hekelt ze een opmerkelijke vorm van seksisme in Hollywood. Stone vindt dat ze niet voor vol aanzien wordt als artiest en is er niet over te spreken dat haar geïmproviseerde grappen in een volgende take aan haar mannelijke tegenspeler worden gegeven.

"Het is gebeurd dat ik op de filmset te horen kreeg dat ik niet van het scenario mocht afwijken om de productieplanning niet te verstoren. Wanneer ik een idee of een ingeving had, werd daar geen rekening mee gehouden", aldus Stone.

"Wanneer ik op de set grappen improviseerde, werden die soms in een volgende take overgenomen door mijn mannelijke tegenspeler", hekelt Emma Stone een vorm van seksisme op de filmset. Ze voegt er aan toe dat ze niet weet of het komt omdat ze een vrouw is of omdat ze jong is.

Emma Stone is binnenkort te zien in de film "La la land". De muzikale komedie van Damien Chazelle met Ryan Gosling en Rosemarie DeWitt wordt in België uitgebracht op 25 januari 2017. De film is de grote favoriet voor de komende editie van de Oscars in Hollywood.

AP2013

Meest gelezen