Gilles "De mol" Van Bouwel is "De slimste mens ter wereld"

Gilles Van Bouwel gaat voortaan door het leven als "De slimste mens ter wereld". De mol uit het gelijknamige televisieprogramma haalde het in de finale van de quiz op Vier van Eva De Roo en topfavoriete Olga Leyers. Iets wat hij zelf nauwelijks leek te geloven.

Aan de startlijn van de finale verschenen vanavond de drie beste kandidaten van het afgelopen seizoen. Of toch als we kijken naar het lijstje van aantal deelnames. Olga Leyers kwam – met haar elf deelnames – als grote favoriet de studio binnen. Gilles Van Bouwel en Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo volgden met respectievelijk tien en negen deelnames.

Opvallend genoeg was het net die topfavoriete die maar aarzelend op gang kwam. In tegenstelling tot haar voorbije passages in het programma liet ze heel wat steken vallen, wat haar seconden kostte. Aan de andere kant was er dan Van Bouwel die van in het begin van de aflevering de leiding nam. De Roo speelde goed, maar raakte gedurende de verschillende rondes nooit over de “De mol”-kandidaat.

Grote verschillen qua seconden waren er evenwel niet. De filmpjesronde zou uiteindelijk bepalen welke twee kandidaten doorstoten naar het ultieme finalespel. Een tactisch en rekenkundig foutje aan de kant van Leyers maakte dat zij uiteindelijk met het brons naar huis mocht.

Eva De Roo krijgt het steeds moeilijker

De degens werden uiteindelijk voor een laatste keer gekruist door een opvallend nerveuze De Roo en een toch meer ontspannere Van Bouwel. Hoewel het lange tijd nek-aan-nek was, merkte je die gemoedstoestand ook in d antwoorden. Waar Van Bouwel vlotjes het ene antwoord na het andere uit zijn mouw schudde, ging het bij De Roo een stuk moeilijker.

Een vraag over Sisyphus, een figuur uit de Griekse mythologie, zou uiteindelijk de laatste worden van dit seizoen. De Roo zegt meteen stop, waarna Van Bouwel het vlotjes afmaakte. Wanneer presentator Erik Van Looy de magische woorden “’t is gebeurd” uitspreekt, lijkt niemand het meteen te beseffen.

Eva De Roo kan duidelijk leven met haar verlies en geeft toe dat Van Bouwel vandaag net iets sterker was. "Ik ben blij dat ik hier zit en dat ik ben verloren van zo een gast. Hij is slim en hij heeft goed gespeeld. Daar heb ik niets op aan te merken", besluit De Roo.

De winnaar heeft zoals gewoonlijk geen grote geldbedragen of een gigantische prijs gekregen, maar wel een oorkonde, voorgelezen door de jury.

Meest gelezen