Gilles Van Bouwel: "2017 zal best mogen doen om aan enkels 2016 te raken"

Surreëel. Zo omschrijft Gilles Van Bouwel het afgelopen jaar, nu hij zich sinds vanavond behalve de mol ook "De slimste mens ter wereld" mag noemen. "Ik voel me bijna schuldig over hoe mijn leven momenteel van een leien dakje loopt."

Gilles Van Bouwel versloeg vanavond Eva De Roo en topfavoriete Olga Leyers in de finale van “De slimste mens ter wereld”.

“Het klinkt misschien belachelijk, maar ik had er nooit rekening mee gehouden dat dat zou kunnen gebeuren”, reageert Van Bouwel vlak na de uitzending aan onze redactie. “Er doen veertig kandidaten mee aan zo’n seizoen. Dan denk je niet dat dat mogelijk is.”

Het ultieme finalespel tussen Van Bouwel en De Roo werd er eentje zoals we het nog niet zo vaak zagen. Beide kandidaten hebben nog behoorlijk wat seconden op de teller, maar De Roo zegt meteen “stop” bij een vraag over Sisyphus.

Van Bouwel maakt het daarop– zonder het goed en wel te beseffen – in een keer af. “Pas toen ik het laatste antwoord had gegeven – en ik dus eigenlijk al had gewonnen – kwam het besef dat het misschien mogelijk zou zijn om te winnen.”

“Het dringt nog niet echt door dat ik gewonnen heb”, zegt Van Bouwel, die meteen ook belooft dat de oorkonde die hij kreeg een mooi plaatsje zal krijgen. “Het is niet meteen een standaardformaat, dus ik moet nog een gepaste kader vinden. Ik ben net verhuisd, lege muren genoeg. Al beloof ik dat het niet in het toilet terug te vinden zal zijn.”

Van Bouwel klinkt behoorlijk enthousiast gedurende het gesprek. De overwinning in “De slimste mens ter wereld” is voor hem dan ook de kers op een “surreëel” 2016. “Het afgelopen jaar was voor mij echt een keerpunt. Ik was de mol in “De mol”, veranderde van job (Van Bouwel is beginnen werken voor Woestijnvis, nvdr.) en nu ben ik ook de Slimste mens ter wereld geworden. Het is bijna belachelijk. 2017 zal fameus uit zijn pijp mogen komen om nog maar aan de enkels van 2016 te geraken.”

Meest gelezen