JK Rowling werkt aan twee nieuwe boeken

JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken, werkt aan twee nieuwe boeken. Dat verklapte ze gisterenavond op Twitter. Op de vraag van een fan of er een nieuw boek zat aan te komen, antwoordde Rowling. "Ik ben er mee bezig (letterlijk)."

Meer gaf Rowling niet prijs, maar ze zei wel dat een van de twee boeken onder haar eigen naam zou verschijnen. Het andere zal deel uitmaken van de detectiveserie die ze onder het pseudoniem Robert Galbraith schrijft. "Maar ik ben nog niet zeker welk van de twee er het eerst zal zijn. Zodra ik het zelf weet, laat ik iets weten!", zei Rowling in een volgende tweet.

Nieuwsgierige fans bestookten het Twitteraccount van de schrijfster daarop met een spervuur van vragen, maar Rowling hield de lippen stijf op elkaar. Ze zei wel dat er geen vervolg zou komen op "Fantastic beasts and where to find them", het personage van Newt Scamander komt enkel nog terug in een film, aldus Rowling. Na het uitkomen van het zevende en laatste deel van de Harry Pottercyclus, zei ze ook al eens dat het om een definitief afscheid ging, maar daarna toverde ze uiteindelijk toch nog het script voor "Harry Potter and the cursed child" uit haar pen.

Toen een van haar fans vroeg of ze niet beter zou schrijven in de plaats van op Twitter rond te hangen, antwoordde ze quasi verontwaardigd "Ik ben al aan het schrijven sinds 5.55 uur vanmorgen!"

Het laatste werk van Rowling, de derde roman onder het pseudoniem Robert Galbraith, verscheen al in oktober 2015. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van de verfilming van de Harry Potter spin-off "Fantastic beasts and where to find them" en van de Londense toneelpremière van "Harry Potter and the cursed child".

Meest gelezen