Koning Filip leidt "Karrewiet" rond in kasteel van Laken

Koning Filip heeft "Karrewiet", het kindernieuws van Ketnet, uitgenodigd voor een bezoek op het kasteel van Laken. En dat is best uitzonderlijk. Filip (56) praat tegen kinderreporter Finn openhartig over het koningschap en zijn gezin. Hoe brengt hij zijn kerstvakantie door? Hoe verlopen de opnames van zijn kerstboodschap? Heeft hij 's avonds tijd voor zijn kinderen? U ziet en hoort het morgen allemaal in "Karrewiet royal".

De deuren of de hekken van het kasteel van Laken staan zeker niet alle dagen wagenwijd open. Maar voor "Karrewiet" maakt koning Filip graag tijd.

De redactie pakt morgen uit met een "Karrewiet royal" waarin reporter Finn (9) een kijkje neemt achter de schermen van het Belgische hof. Zo laat Filip zien wat een kerstboodschap allemaal inhoudt, waar hij allemaal op moet letten tijdens de opname. Daarnaast geeft de koning een rondleiding in het kasteel en toont hij waar hij precies woont.

Filip vertelt ook openhartig over zijn gezin en zijn familie, bij een aantal familiefoto’s. Hoe brengen ze de kerstvakantie door? Legt hij zijn kinderen soms 's avonds zelf in bed? Wat vindt hij het leukste aan zijn job?

Koning Filip nodigde niet alleen Ketnet uit voor een rondleiding in zijn paleis. Ook een jonge reporter van het RTBF-jeugdprogramma "Les Niouzz" mocht op de koffie komen in Laken. Die ontmoeting wordt morgen op RTBF uitgezonden.

Een voorsmaakje:

Karrewiet - Ketnet - vrijdag 23 december om 18.05 uur

Meest gelezen