Ongeldige telefoontap leidt toch niet tot vrijspraak voor drugsbende

Een grote drugsbende die in eerste aanleg nog werd vrijgesproken op basis van een ongeldige telefoontapbeschikking, is door het hof van beroep in Antwerpen wél veroordeeld. Het hof oordeelde donderdag dat de tapbeschikking niet nietig was en dat er geen bewijs geweerd moest worden. Veel effectieve straffen werden er wel niet uitgesproken.

Slechts zeven van de 46 beklaagden kregen celstraffen tot 24 maanden opgelegd en voor drie van hen is die straf zelfs volledig met uitstel. Een tiental beklaagden werd vrijgesproken en de rest werd eenvoudig schuldig verklaard of kreeg geen bijkomende straf na een eerdere veroordeling, omdat de redelijke termijn overschreden werd.

De bende had tussen augustus 2007 en maart 2010 op grote schaal heroïne en cocaïne gedeald in Antwerpen. De beklaagden opereerden vanuit Borgerhout en velen zijn ook familie van elkaar. Ze zouden op hun hoogtepunt een duizendtal klanten bediend hebben. Het hof verklaarde een illegaal vermogen van 122.500 euro verbeurd, alsook acht auto's, gsm's en sim-kaarten.

Meest gelezen