Ongeneeslijk ziek jongetje krijgt heel Nederland aan de nagellak: al 500.000 euro opgehaald

Niet alleen bij ons wordt momenteel geld opgehaald voor het goede doel. In Nederland loopt op dit ogenblik de jaarlijkse marathoninzamelingsactie Serious Request van radiozender 3FM. Eén actie springt er bijzonder in het oog: die van de zesjarige Tijn. Het jongetje heeft niet lang meer te leven en lakt nagels voor het goede doel. Tot zijn eigen grote verbazing haalde hij daarmee al meer dan 500.000 euro op. Nooit eerder bracht een individuele actie voor Serious Request zoveel geld op.

Tijn kwam met zijn vader langs in het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda. De jongen lijdt aan hersenstamkanker en heeft niet lang meer te leven. Maar toch wou hij nog geld inzamelen voor de grote inzamelingsactie van 3FM en het Rode Kruis die dit jaar in het teken staat van kinderen die sterven aan longontsteking. Jaarlijks zouden wereldwijd 900.000 jonge kinderen aan de aandoening overlijden.

Omdat hij dat goed kan, bood Tijn aan om nagels te lakken in ruil voor een donatie van een euro of meer aan het Rode Kruis. Hij hoopte stilletjes 100 euro bijeen te krijgen, maar het is een stuk meer geworden.

Want de actie van Tijn heeft heel veel harten geraakt. Nogal wat bekende Nederlanders hebben zich al door hem in het Glazen Huis onder handen laten nemen. Om te vermijden dat de jongen de hele dag buiten zou moeten rondlopen om nagels te lakken, is er zelfs een speciaal luikje gemaakt in de wand van het huis. Op die manier kunnen mensen buiten aanschuiven terwijl Tijn binnenin de klus klaart.

Heel Nederland lakt

Intussen is de actie onder de hashtag #HeelNederlandLakt viraal aan het gaan. BN'ers daagden elkaar op Twitter uit om hun nagels te lakken, onder meer zangers Nick en Simon en Marco Borsato, dj Armin van Buuren en tv-presentator Humberto Tan, ... Zelfs de rechtse populistische politicus Geert Wilders loopt tegenwoordig rond met rozerood gelakte nagels.

"Heel Nederland" is in dit geval ook bijna letterlijk te nemen. Op het middaguur had de kleine Tijn al ruim 502.000 ingezameld. Nooit eerder heeft een individuele actie voor Serious Request zoveel geld opgebracht. Bij het Nederlandse Rode Kruis zijn ze naar eigen zeggen "overdonderd".

Herbekijk: het bezoek van Tijn aan het Glazen Huis

Meest gelezen