Russische minister van Defensie vergelijkt Brits leger met dat van Hitler

Het Britse leger gaat te werk zoals de Wehrmacht van Hitler door bij militaire oefeningen de fictieve vijand in Russische legeruniformen te steken. Dat heeft de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, gezegd. Dat bericht het nieuwsagentschap Ria-Novosti.
Sergej Sjojgoe

Volgens de minister is die praktijk voor het laatst gebruikt door "fascistisch Duitsland" tijdens de tweede wereldoorlog.

Sjojgoe haalde ook uit naar de "intensiteit" van de militaire manoeuvres van de NAVO, die volgens hem de jongste tijd in aantal zijn verdubbeld. Het merendeel van die oefeningen "heeft een anti-Russisch karakter", vindt Sjojgoe. Ook het aantal verkenningsmanoeuvres op zee en in de lucht zijn recent sterk toegenomen, meent de minister van Defensie. "De NAVO heeft Rusland uitgeroepen tot grootste bedreiging en blijft haar militaire potentieel aan onze grenzen maar opstapelen."

Volgens de NAVO worden of voelen verschillende landen zich bedreigd door Rusland: Polen, Litouwen, Estland, Letland, Oekraïne, Noorwegen, Zweden en Finland. Als reactie op de NAVO-activiteiten heeft Rusland in oktober Iskander-raketten opgesteld in de enclave Kaliningrad tussen Polen en Litouwen.

Meest gelezen