Vergeet Astrid of Laurent, hier is de glamoureuze Mathilde

Het Belgische hof heeft naar goede traditie getrakteerd op een kerstconcert. Niet alleen de ongeïnteresseerde blik van prinses Astrid bij de fotosessie was opmerkelijk, of de afwezigheid van prins Laurent en Claire. Het was koningin Mathilde die de aandacht wist te vangen met haar glamoureuze outfit in zwart en goud. "Queen Mathilde dazzles", kopt The Daily Mail.

Het kerstconcert op het Paleis is er speciaal voor mensen die het afgelopen jaar hebben bijgedragen tot de koninklijke activiteiten van Filip en Mathilde. Het koningspaar woonde het optreden van het jeugdkoor van De Munt en de solisten van de Muziekkapel bij samen met hun vier kinderen, prinses Elisabeth, prins Gabriël en Emmanuel, en prinses Eléonore. Waar Elisabeth er zondag niet bij was met de Warmathon voor De Warmste Week van Music for Life wegens examens, straalde ze nu in een rode jurk.

Dit jaar werd het koningspaar vergezeld door prinses Astrid, de zus van koning Filip, en haar man Lorenz. Broer Laurent en zijn vrouw Claire gingen niet in op de uitnodiging. Vorig jaar trad het koningspaar nog alleen aan met de vier kinderen. Toch waren het niet Laurent of Astrid -die nors keek tijdens de fotosessie- die met de aandacht gingen lopen. Van het ogenblik dat Mathilde binnenwandelde, waren álle ogen op haar gericht.

"Extreem glamoureus"

De 43-jarige koningin trok de aandacht met haar zwart-gouden outfit. Een broek en topje van Edouard Vermeulen (Natan), weet modekoninginmathilde.be. Vermeulen is een vaste waarde in de dressing van Mathilde, maar is evengoed hofleverancier van de Nederlandse koningin Máxima.

De Britse tabloid The Daily Mail schrijft zelfs een heel artikel over de "extreem glamoureuze" Mathilde. "The queen of Belgium looked stunning" gaat de krant in superlatieven voort. Ook de roze lippenstift, oorringen en zwarte naaldhakken worden goedgekeurd. Net als de twee rode jurken van de prinsessen, en de bijpassende dassen van Gabriël en Emmanuel in geel en rood. Filip wordt omschreven als een "trotse vader" en Mathilde als een liefdevolle moeder die de kinderen aan het lachen brengt.

Krant is fan van Mathilde

Dat The Daily Mail een boontje heeft voor onze koningin is duidelijk. De afgelopen drie maanden verschenen drie artikels over Mathilde, en het ging telkens over haar kledij.

Gaande van Máxima die haar "kopieert" tot de "adembenemende tiara" die de koningin droeg op het staatsbanket in Japan. Die tiara was ook afgezet met 200 diamanten, en is een erfstuk van wijlen koningin Fabiola.

Meest gelezen