Zeventien doden bij geweld tussen Kimbanguïsten en politie in Congo

In Lisala in de Democratische Republiek Congo zijn zeventien mensen gedood bij geweld tussen de ordetroepen en een religieuze sekte. Dat meldde VN-radio Okapi, op basis van lokale bronnen. Onder de slachtoffers zijn drie politieagenten en Waminene, de goeroe van de sekte die deel uitmaakt van de religieuze stroming rond Simon Kimbangu.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
archieffoto

In opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken van de provincie Mongala, Jean-Pierre Alakani, zette de politie een inval in het gebouw waar de sekteleden wonen. Volgens de provinciale autoriteiten wonen ze daar op elkaar gepakt, het zou om bijna 4.000 mensen gaan.

Bij hun inval stoten de ordetroepen echter op het verzet van de volgelingen van Waminene, en kwam het tot een vuurgevecht.
 

Meest gelezen