"Het leek alsof hij ons wilde straffen"

Jerry Lewis was in de jaren 50 en 60 een van de populairste komieken ter wereld. Intussen is hij 90 en geniet hij van een welverdiend pensioen, al is hij nooit echt gestopt met werken. Zo was hij afgelopen jaar nog te zien in "The trust" (naast Nicolas Cage en Elijah Wood) en in "Max Rose", waarin hij de hoofdrol speelde. Reden voor celebritywebsite The Hollywood Reporter om nogmaals bij hem langs te gaan om hem onder de noemer "Creative until you die" te interviewen. Het werd een onvergetelijke ervaring voor journalist Andy Lewis, want Jerry Lewis –beiden zijn geen familie- had er helemaal geen zin in.

Andy Lewis reageerde op Mashable: "Tijdens de fotoshoot voorafgaand aan het interview deed Lewis niets anders dan klagen over al die apparaten in zijn kamer, over het aantal assistenten en hoe hij gefotografeerd werd. Toen we dan eindelijk aan het gesprek begonnen, zat zijn hoofd vol stoom en het leek alsof hij ons wilde straffen door zo weinig mogelijk mee te werken." De journalist omschreef het interview dan ook als "7 painfully awkward minutes".

Dat Jerry Lewis niet wilde meewerken, werd vooral duidelijk door de één woord-antwoorden ("No!", "Why?", "None", "Mm") en door zijn spottende antwoorden ("Gezondheidsproblemen? Iedereen die zo oud is heeft die." Of, "Vegas, ’t is nog altijd hetzelfde als vroeger." Of "Hoe bedoel je?"), afgewisseld met soms lange stiltes omdat de journalist op zoek moest gaan naar nieuwe, erg lange vragen.

Wanneer journalist Lewis even lacht met een van de antwoorden, bootst acteur Lewis hem cynisch na. En op de vraag of hij na zijn 90e nog plannen heeft, antwoordt Jerry Lewis: "Ja, maar die wil ik niet bespreken nu." Als hij uiteindelijk niets interessants meer wil vertellen (“Not for this”), wordt er een einde aan het gesprek gemaakt.

Intussen is het interview op facebook al bijna 2 miljoen keer bekeken:

Reacties bleven niet uit op sociale media (zelfs Sarah Palin reageerde):

Meest gelezen