"Joepie, ik ben geadopteerd!"

In februari 2015 kwam Michael Brown, net anderhalf jaar oud, terecht in het pleeggezin van Tara Montgomery, zijn derde pleeggezin al. Hij veroverde onmiddellijk het hart van de moeder uit Phoenix, Arizona. Toen uiteindelijk bleek dat zijn biologische moeder niet voor hem zou kunnen zorgen en dat terugkeren naar haar onmogelijk was, besloot Montgomery, om te voorkomen dat hij opnieuw zou geplaatst worden, hem te adopteren. Dat lukte begin deze week en daarop reageerde de intussen 3-jarige jongen dolblij. Met een opmerkelijk foto tot gevolg, die, aldus Buzzfeed News, "iedereen tranen met tuiten doet wenen".

Het was dan ook "worth the wait", zo lieten moeder Tara en dochter Dezhianna op nieuwswebsites Huffington Post en Buzzfeed weten.

Tara: "Als alleenstaande ouder met 2 dochters was ik helemaal niet van plan om nog een kind te adopteren. Mijn enige doel was pleegkinderen te helpen in een overgangsperiode. Maar dat veranderde toen ik Michael leerde kennen. Hij maakte vanaf het eerste moment dat hij hier binnenwandelde deel uit van ons gezin."

Dezhianna: "In het begin was hij wel erg verlegen en huilde hij vaak. Maar geleidelijk bloeide hij open en kon je zijn ware karakter leren kennen."

Tara: "Michael is het liefste kind dat er bestaat. Hij is een intelligent, grappig en gelukkig knulletje. Het stond als het ware in de sterren geschreven dat hij van ons gezin zou deel uitmaken. Hij is op Valentijnsdag 2015 bij ons terechtgekomen, zijn familienaam was Brown, net zoals die van mijn dochters, en zijn uiterlijk vertoont gelijkenissen met dat van ons."

Dezhianna: "Op de dag van zijn adoptie was hij zo opgewonden. Ook al vermoed ik dat hij niet echt begreep wat het betekende dat hij geadopteerd was. Hij wist gewoon dat dat hem overkomen was."

Tara: "Iedere ochtend wordt hij nu wakker en zegt hij: "Mama, ik ben zo gelukkig.""

Zoveel liefde ging op Twitter natuurlijk niet zonder tranen voorbij:

Meest gelezen