Bonte: "Evident dat we in beroep gaan tegen bouwvergunning Uplace"

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) is stellig over de beslissing om een nieuwe bouwvergunning te geven aan Uplace. "Het is evident dat we in beroep gaan. Iemand moet zijn verstand gebruiken", vertelt hij aan onze redactie.

Bonte was zelf nog niet officieel geïnformeerd, dus hij wacht nog even af, maar zegt dat hij naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen zal trekken. Hij hoopt dat ook andere partijen zich zullen aansluiten. 

"Uplace is niet alleen een bedreiging voor de handelskern van Vilvoorde en andere steden zoals Mechelen, maar als het shoppingcenter er komt, betekent dat een nationaal verkeersinfarct."

"Juridisch wankele basis"

Ook Carl Devlies (CD&V), schepen van ruimtelijke ordening van Leuven, sluit zich aan bij Bonte. "We hebben alle redenen om dit aan te vallen. We gaan de bouwvergunning bekijken, maar hoogstwaarschijnlijk spannen we een procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen aan", vertelt hij aan VRT Nieuws.

Devlies stelt dat de bouwvergunning afgeleverd is op een 'juridisch wankele basis". "Er loopt nog een procedure tegen het nieuwe GRUP bij de Raad van State. De vorige GRUP is ook vernietigd, dus als dit opnieuw gebeurd, is de bouwvergunning niet langer geldig. "

Ook Devlies haalt mobiliteit aan als nadeel voor Uplace. "De Brusselse Ring staat nu al uren vast. Met Uplace zal dat alleen maar verergeren. Bovendien is het oneerlijke concurrentie voor Leuven, Mechelen en Vilcoorde." Hij stelt dat Uplace radicaal ingaat tegen het beleid van de Vlaamse Regering, die de handelskernen wil ondersteunen om de leefbaarheid van de stad te garanderen. "Dit staat haaks op het beleid."

Meest gelezen