Deze lichaamsdelen beheersten even het nieuws in 2016

Verrassen, daar gaat het nog vaak om wanneer celebrity’s zich in de schijnwerpers willen zien. Ook het afgelopen jaar slaagden sommigen er weer meer dan anderen in om zowel nieuwsmedia als sociale media dagenlang te beheersen. Daar moest zelfs niet altijd veel voor gedaan worden. Zo schakelden volgende 5 vedetten een deel van hun lichaam in, de ene al opvallender dan de andere. En de ene al bewuster dan de andere. Maar het verrassingseffect deed hen scoren. Dat was het minste wat kon gezegd worden.

De borsten van Susan Sarandon

Dochter Eva Amurri Martino mocht dan nog een opmerkelijk blauw ontwerp van designer Gabriela Cadena dragen, het was haar moeder Susan Sarandon die tijdens de uitreiking van de SAG Awards met alle aandacht ging lopen. 70 is ze intussen, maar dat weerhield de voormalige Oscarwinnares er niet van om zich nog "revealing", zoals de meeste nieuwsmedia haar voorkomen omschreven, te tonen. Op sociale media verweet men Sarandon zich "verschrikkelijk ongepast" op de rode loper te tonen, te meer daar ze verondersteld werd een “In memoriam tribute” op het evenement aan te kondigen. Anderen hoopten dan weer dat hun borsten er op die leeftijd ook nog zo zouden uitzien.

De billen van Antoine Griezmann

In juni waren alle ogen van sportminnend Europa gericht op Frankrijk, waar de beste voetbalteams tegen elkaar streden op het Europees Kampioenschap. Omdat het oog ook wat wil en vooral de vrouwelijke kijkers zich niet alleen wilden beperken tot de voetbalkunstjes van de spelers, lieten ze dat oog graag vallen op de Franse international Antoine Griezmann. Zijn billen werden druk besproken op sociale media en kregen zelfs het waardeoordeel "8e wereldwonder" toegemeten. Jammer voor Griezmann verloren de Fransen de finale van het EK.

De haren van Ryan Lochte

Blondes have more fun. Dus besloot het Amerikaanse zwemtalent Ryan Lochte zijn haren voor de start van de Olympische Spelen in Rio te blonderen. Maar blijkbaar had niemand hem gezegd dat door de chloor in het zwemwater zijn haren een andere, groenachtige schijn zouden krijgen. "Gelukkig dat Lochte met elke kleur goed staat", besloot nieuwswebsite Time nochtans. Iets wat zijn fans op sociale media graag bevestigden. Tot hij in opspraak kwam na een verzonnen diefstalverhaal in Rio en zijn haren weer hun natuurlijke kleur kregen.

Het gezicht van Lil’Kim

Met het ondeugend expliciete "How many licks?" scoorde Lil’Kim in 2000 een wereldhit. Het was toen al duidelijk dat "Queen B", of de Queen of all the bitches, graag de goegemeente provoceerde. Maar in april bleek ze toch een stap te ver te gaan, toen ze zichzelf op Instagram profileerde als iemand met een vrij blanke huid. De zwarte gemeenschap stond op zijn achterste poten en reageerde ronduit ontgoocheld. Maar tegelijkertijd ontspon zich ook een discussie over de Amerikaanse maatstaven waaraan jonge zwarte meisjes moeten voldoen en dat kwam al snel neer op: "als een blank meisje zijn".

De piemel van Orlando Bloom

Die van Justin Bieber was al geen gespreksonderwerp meer waard, maar toen acteur Orlando Bloom zich begin augustus helemaal naakt liet zien, kon de pret niet op. Hij werd geprezen voor zoveel lef en dan vooral omdat zijn vriendin, zangeres Katy Perry, het intussen zedig hield. Al ontstond al snel het idee dat Blooms naaktheid vooral een stimulans moest zijn voor Perry’s nieuwste single "Rise", die enkele weken voordien uitgekomen was. Maar de Amerikanen waren duidelijk meer gewoon -Justin Bieber!- en "Rise" slaagde er niet in de top 10 van de Billboard-hitparade te bereiken.

Meest gelezen