Hier werd Anis Amri doodgeschoten

Anis Amri, de verdachte van de aanslag in Berlijn, is afgelopen nacht in Milaan doodgeschoten. Dat gebeurde op een plein in het noorden van de Italiaanse stad. Amri was rond 1 uur met de trein aangekomen in de Italiaanse stad.

De Italiaanse krant Repubblica had vanochtend de eerste details van de schietpartij: bij een routinecontrole zou de politie Anis Amri afgelopen nacht onderschept hebben. Toen de politie zijn papieren vroeg, zou hij geschoten hebben. Eén agent zou daarbij gewond zijn geraakt in zijn schouder. De andere agent schoot Amri dood. De feiten gebeurden rond 3 uur afgelopen nacht.

Terwijl er nog geen bevestiging was, zette de Italiaanse politie om 9.46 uur een foto op Twitter van de plaats waar Amri werd doodgeschoten, met enkele eerste details: dat de schietpartij heeft plaatsgevonden bij het station Sesto San Giovanni. 

Terwijl persbureau Reuters op basis van gerechtelijke bronnen meldde dat het daadwerkelijk Anis Amri was die was gedood, bracht Sky News de eerste beelden van de plek waar hij werd doodgeschoten.

Amri werd doodgeschoten bij het 1 Mei-plein. Dat plein ligt in een buitenwijk in het noorden van Milaan, bij het treinstation Sesto San Giovanni. Op het plein is ook een busstation en er is ook een metrostation. 

In Amri's zakken werd een treinticket gevonden. Daaruit blijkt dat hij vanuit Frankrijk via Turijn naar Milaan was gereisd. In Milaan was hij om 1 uur aangekomen in het centraal station. En van daaruit is hij kennelijk naar Sesto San Giovanni gegaan.

Vanochtend werden nog nachtbeelden vrijgegeven van het plein. Daarop is te zien hoe forensisch onderzoekers bij het lijk alle sporen in kaart brengen.

 

Meest gelezen