Kinderen in 3e kleuterklas moeten straks meer naar school

Kinderen in de derde kleuterklas zullen vanaf volgend schooljaar 250 halve dagen naar school moeten gaan om over te mogen naar de lagere school. Dat zijn dertig halve dagen meer dan nu verplicht is. Dat is nodig om de taal- en leerachterstand te vermijden, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Reporters

"Je ziet in de derde kleuterklas dat heel veel kleutertjes bijna altijd aanwezig zijn", vertelt Crevits. "Uiteraard, als het door omstandigheden niet lukt, is het nog altijd de klassenraad die zal kijken of het kleutertje naar het eerste leerjaar kan gaan of niet. Maar we willen de lat wel wat hoger leggen, om aan te duiden dat het heel belangrijk is dat kleuters voldoende voorbereid kunnen starten aan het eerste leerjaar."

Meest gelezen