Ontroerende brieven van Diana over William en Harry onder de hamer

Op 5 januari worden enkele brieven van wijlen prinses Diana geveild. De brieven waren in handen van een zekere Cyril Dickman die gedurende 50 jaar voor Buckingham Palace werkte. Zijn kleinzoon stelt de brieven nu te koop omdat hij "ze allemaal niet kan bijhouden". In de brieven die de piepjonge Diana schreef, is ze erg openhartig over haar zonen.
AP1988
De jonge Harry maakt zijn reputatie van deugniet waar.

Cyril Dickman bleek een goede band te hebben met Diana. Dickman stuurde regelmatig kaartjes naar de vrouw van kroonprins Charles en zij schreef steevast brieven terug. Uit de brieven blijkt vooral de onvoorwaardelijke liefde voor Diana en haar twee rakkers, prins William en Harry. De brieven geven een inkijk in hun kindertijd.

In een brief die van 20 september 1984 (foto) dateert, vijf dagen na de geboorte van Harry, laat Diana weten dat "William zijn broertjes verafgoodt en overstelpt met knuffels en kusjes". "Hij laat zijn ouders nauwelijks toe", geeft Diana mee. De prinses van Wales zegt ook onder de indruk te zijn van de talloze bloemen die ze krijgt voor de komst van de kleine Harry.

In een andere brief van 17 oktober 1992 (foto's) schrijft Diana dat haar twee zonen het goed doen op kostschool en het naar hun zin hebben. "Alhoewel Harry constant in de problemen zit", merkt ze fijntje op. Van de jongste prins is het geweten dat hij een deugniet was (en nog altijd is). Zo deinsde hij er op kleuterleeftijd niet voor terug om zijn tong uit te steken naar de persfotografen. Tot groot jolijt van hen.

©Cheffins

Waarde geschat op 17.700 euro

De brieven gaan onder de hamer op 5 januari in Cambridge, samen met enkele gesigneerde kerstkaartjes van de Queen en prins Charles. De correspondentie tussen Dickman en Diana zou naar schatting 15.000 pund (of 17.700 euro) opbrengen. Het is niet uitgesloten dat William of Harry zelf een bod uitbrengen. Voor wie de loten graag wil bekijken, surf naar veilinghuis Cheffins.

Dickman (85) stierf in 2012. Hij was geliefd bij de koninklijke familie. Toen hij op het einde ziek was, bracht Charles hem nog een bezoek. Volgend jaar is het exact 20 jaar geleden dat de immens populaire Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. De hele Britse natie was toen ondergedompeld in diepe rouw.

1989 AP

Meest gelezen