Sophie Dutordoir begint op 7 maart als nieuwe NMBS-baas

Sophie Dutordoir begint op 7 maart 2017 als nieuwe NMBS-baas. Tot dan zal ze in contact staan met Jo Cornu om zich in te werken. De ministerraad heeft vanochtend haar benoeming tot CEO van de spoorwegmaatschappij NMBS goedgekeurd.
Thierry du Bois

Tot begin maart zal Dutordoir "geregeld contact hebben met Jo Cornu om zich in de dossiers in te werken". Cornu is de huidige CEO van de NMBS. Hij blijft dus nog tot 7 maart op post, "in perfecte coördinatie met mevrouw Dutordoir".

De regering bekrachtigde vandaag ook de samenstelling van de raden van bestuur van NMBS en van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De N-VA zal in die raden vertegenwoordigd worden door ex-NMBS-CEO Marc Descheemaecker, Bart Van Camp (NMBS), en Karin Genoe, Ingrid Ceusters en Herman De Bode (Infrabel). De Bode wordt voorzitter van de raad van bestuur van Infrabel.

De voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS is Jean-Claude Fontinoy. De nog niet genoemde bestuursleden zijn Renaud Lorand, Valentine Delwart, Jean-Jacques Cloquet, Kris Lauwers, Saskia Schatteman, Dirk Sterckx, Valérie Leburton, Filip Boelaert, Martine Durez en Yves Goldstein. De CEO is het veertiende lid.

Bij Infrabel nemen de drie genoemde N-VA'ers plaats aan de tafel met CEO Luc Lallemand, Pierre Provost, Sylviane Portugaels, Laurent Vrijdaghs, Florence Reuter, Mieke Offeciers, Jan Cornillie, Ruben Lecok, Jacques Etienne, Karel Stessens en Antoine de Borman.

"De aanwijzing van de nieuwe CEO in de persoon van mevrouw Dutordoir verheugt mij. Samen met de CEO's en met de bestuursinstanties maak ik verder werk van de modernisering van beide ondernemingen", stelt minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

Meest gelezen