Trump moet genoegen nemen met mormonenkoor en dansgroep op inauguratie

De president elect Donald Trump van de Verenigde Staten heeft nog geen grote namen kunnen vastleggen voor een optreden op zijn inauguratie op 20 januari. Op Twitter fulmineert hij dat de zogenoemde a-listers kaarten voor de ceremonie willen, maar dat ze niet welkom zijn. "Ik wil de mensen", aldus Trump. Intussen is bekend dat niet Elton John of Andrea Boccelli op het podium zullen staan, maar wel een mormonenkoor, een dansgroep en een 16-jarige kandidaat uit "America's got talent".
2016 Getty Images

De organisatie van de inauguratie van Donald Trump veroorzaakt heel wat kopzorgen bij het campagneteam van de pasverkozen Amerikaanse president. Heel wat bekende artiesten hebben geweigerd om op te treden tijdens het event.

Onder anderen Elton John, Celine Dion en Andrea Bocelli werden benaderd om op te treden tijdens de inauguratie, maar ze hebben het aanbod geweigerd omdat ze vrezen dat het hun imago zal schenden.

Op dit ogenblik worden er nog onderhandelingen gevoerd met The Beach Boys. De manager van de groep meldt dat de band het aanbod in overweging neemt, maar nog geen beslissing heeft genomen.

Mormonenkoor en dansgroep op het podium

Vanacht sneerde Donald Trump naar de grote namen uit de showbizz op Twitter. "De zogenaamde a-listers (bekende artiesten, red.) willen allemaal kaarten voor de inauguratie, maar ze zijn wat mij betreft niet welkom. Wat hebben ze gedaan voor Hillary, niets. Ik wil de gewone mensen", klinkt het.

Het mormonenkoor Mormon Tabernacle Choir en de dansgroep The Radio City Rockettes zijn intussen vastgelegd voor de inauguratie. Het mormonenkoor werd meer dan honderd jaar geleden opgericht in Utah en bestaat uit 360 zangers. The Radio City Rockettes werden in 1925 opgericht. De dansgroep treedt sinds 1932 onafgebroken op in de Radio City Music Hall in New York.

Eerder raakte al bekend dat de 16-jarige Jackie Evancho op het podium zal staan tijdens het event. Evancho eindigde op de tweede plaats in de talentenjacht "America's got talent".

Meest gelezen