Trump na aanslag in Berlijn: "Wanneer zullen we terugvechten?"

"Wanneer zullen de VS en de andere landen terugvechten?" Dat heeft de Amerikaanse president-elect Donald Trump vanavond getweet in een reactie op de video van Anis Amri, de terreurverdachte van de aanslag in Berlijn.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De terreurgroep IS heeft vanmiddag een video verspreid waarin Anis Amri, de veronderstelde dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, trouw zweert aan IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi en belooft wraak te zullen nemen voor de moslims die gedood zijn bij westerse luchtaanvallen. "Ik zweer aan God dat we jullie zullen komen slachten, jullie varkens", zo sprak Amri dreigend in zijn boodschap.

Ook Trump heeft die video onder ogen gekregen. Op Twitter noemde hij de uitspraak van Amri "een religieuze bedreiging die werkelijkheid is geworden". "Wat een haat. Wanneer zullen de VS en de andere landen terugvechten?" In zijn campagne in de aanloop naar de presidentsverkiezingen heeft Trump meermaals gezegd dat IS verslaan een prioriteit is en dat hij daar al een plan voor had. Wat dat plan inhoudt, is echter niet geweten.

Meest gelezen