Twee mannen opgepakt in Duitsland voor plannen van aanslag tegen winkelcentrum

In de Duitse stad Duisburg zijn twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag te hebben gepland tegen een winkelcentrum in Oberhausen, in het noordwesten van het land. Dat meldt de politie.

De twee verdachten zijn broers van 28 en 31 jaar, die geboren werden in Kosovo. Het nieuws van de arrestaties komt op het moment dat de politie met man en macht op zoek is naar de Tunesische verdachte van de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt eerder deze week. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven.

"We onderzoeken momenteel hoe ver de voorbereidingen al waren gevorderd, en of er andere betrokkenen waren", heeft de politie verklaard. Centro is een van de grootste winkelcentra in Duitsland, en wordt zeker tijdens de eindejaarsperiode zeer druk bezocht.

Meest gelezen