Verdachte na aanslag gefilmd voor Berlijnse moskee

Anis Amri, de hoofdverdachte van de aanslag van maandag op een Berlijnse kerstmarkt, is acht uur na de aanslag gefilmd voor een moskee die vermoedelijk wordt bezocht door islamistische extremisten. Het gaat om dezelfde moskee als die de politie gisteravond bestormde in het kader van het onderzoek.

De lokale televisiezender rbb plaatste gisteravond bewakingsbeelden online van de 24-jarige Tunesiër die te zien is voor een moskee, zo'n vier kilometer verwijderd van de plek van de aanslag. Op basis van transcripties van de telefoongesprekken door de veiligheidsdiensten, vermoedt rbb dat de moskee geleid wordt door salafisten die naar zichzelf verwijzen als "de moskee van IS-mensen in Berlijn".

Eerder raakte bekend dat Amri tijd zou hebben doorgebracht in het gebedshuis na in juli vorig jaar in Duitsland te zijn aangekomen.

Dader nog in Berlijn?

De speurders vermoeden dat de Tunesiër zich nog altijd in Berlijn bevindt. Dat bericht de Duitse krant Tagesspiegel. Een getuige zag de man na de aanval in de hoofdstad met een ernstige wonde aan zijn gezicht. De autoriteiten zijn er ondertussen zo goed als zeker van dat Amri de dader van de aanslag is. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in de vrachtwagen en volgens rbb zou hij zijn gsm en identiteitspapieren hebben achtergelaten.

Meest gelezen