Video "Jihad van liefde" al 2 miljoen keer bekeken op Facebook

Het fragment uit "De afspraak" van donderdag waarin Mohamed El Bachiri oproept tot een "Jihad van liefde" als antwoord op verdeeldheid en terrorisme gaat viraal. Meer dan twee miljoen mensen hebben de speech van de Molenbekenaar bekeken op Facebook.

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen op 22 maart. Enkele weken geleden deed hij met zijn oproep tot een "Jihad van liefde" voor het eerst op een TEDx-conferentie in Nederland.

Gisterenavond was El Bachiri te gast in "De afspraak" en op vraag van Bart Schols herhaalde hij zijn oproep tot "Jihad van liefde", "de jihad die het antwoord moet zijn op hen die verdeeldheid willen zaaien en geweld en terrorisme propageren".

De video gaat intussen viraal. Meer dan 2 miljoen mensen hebben de video bekeken op de sociaalnetwerksite Facebook. Tien procent van de mensen bekijkt de video volledig uit. Dat is heel veel voor een video van zes minuten.

Meest gelezen