Vierde editie Viva For Life brengt 3.452.310 euro op

De RTBF-actie Viva For Life heeft de voorbije week 3.452.310 euro opgebracht voor het goede doel. Viva For Life was dit jaar aan zijn vierde editie toe. De drie presentatoren Ophélie Fontana, Sara De Paduwa et Cyril Detaeye hebben sinds zaterdag 144 uren lang radio gemaakt vanuit een glazen huis in Charleroi.
Ophélie Fontana, Julien Doré, Cyril Detaeye en Sara De Paduwa

De geldinzamelingsactie Viva For Life van de Franstalige omroep RTBF is afgesloten met een recordomzet van net geen 3,5 miljoen euro.

Sinds zaterdag hebben Ophélie Fontana, Sara De Paduwa et Cyril Detaeye 144 uren onafgebroken radio gemaakt vanuit een glazen huis in Charleroi. Het was hun collega Julien Doré die hen vrijdagavond even voor 21 uur bevrijdde.

De voorbije jaren is de opbrengst van de inzamelingsactie bijna verdrievoudigd. In 2013 zamelde de RTBF 1,25 miljoen euro in voor het goede doel. In 2014 was dat ruim 2 miljoen euro en vorig jaar werd er iets meer dan 3 miljoen euro ingezameld.

"Het geeft ons een enorme voldoening om opnieuw een recordbedrag op te halen voor het goede doel", meldt organisator Eric Gilson. De opbrengst van de actie van Viva For Life gaat naar 114 organisaties die zich inzetten in de strijd tegen kinderarmoede in Franstalig België.

Meest gelezen