Voka: "Overwinning voor rechtszeker ondernemerschap"

De nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor het grootschalige winkelcomplex Uplace in Machelen is "vooral een overwinning voor rechtszeker ondernemerschap". Dat meldt Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in een reactie.

"Los van de inhoud van het project en of je nu voor of tegen een shoppingcenter dan wel belevenisproject bent, als je alle procedures doorloopt en alle vergunningen haalt, moet je uiteindelijk ook jouw project kunnen uitvoeren", zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. "Dat bedoelen wij met rechtszeker ondernemerschap. Er zijn al genoeg plannen en projecten die jaren aanslepen maar niet vooruitgaan."

"Wij zien Uplace vooral als een hefboom voor noodzakelijke investeringen van de overheid in deze regio, die volop bezig zijn", aldus Van Biesbroeck. "Bovendien is het ook een eerste dominosteen die moet vallen om andere projecten in de regio op gang te trekken zodat de oude, vervuilde en desolate industriegronden van weleer plaats kunnen maken voor een bruisende en ondernemende buurt."

Meest gelezen