Al meer dan 2 miljoen euro voor nagellak-actie van Tijn

In Nederland heeft Tijn Kolsteren nu al meer dan 2 miljoen euro voor het goede doel ingezameld. De jongen van 6 deed dat door iedereen op te roepen nagels te lakken in het kader van Serious Request.

100 euro. Zoveel hoopte Tijn in te zamelen toen hij een week geleden zijn nagellak-actie lanceerde als onderdeel van Serious Request, de Nederlandse tegenhanger van Music For Life. Uiteindelijk is de teller al tot twintigduizend keer zoveel opgelopen. Iets voor 14 uur vanmiddag had de actie al meer dan 2 miljoen euro opgebracht.

Met dat geld wil Tijn Serious Request steunen en tegelijk aandacht vragen voor DIPG. Dat is een hersenstamkanker waaraan hij ook zelf lijdt. De ziekte is ongeneeslijk waardoor hij minder dan een jaar te leven heeft. Om duidelijk te maken dat hij "lak aan" DIPG heeft, koos hij voor een actie met nagellak.

Het verhaal van Tijn heeft in Nederland een gevoelige snaar geraakt. Onder de hashtag #HeelNederlandLakt hebben talloze noorderburen hun nagels gelakt en geld gestort. Ook bekende koppen deden dat, zoals onder anderen minister-president Mark Rutte.

Meest gelezen