Carrie Fisher is "stabiel" na hartaanval, zegt haar broer

De toestand van Carrie Fisher is "stabiel" na haar hartaanval. Ze heeft de spoeddienst van het ziekenhuis in Los Angeles verlaten en krijgt nu intensieve zorg. Dat vertelt haar broer Todd Fisher aan persagentschap AP.

Een dag nadat Carrie Fisher een hartaanval heeft gekregen aan boord van een vliegtuig van Londen naar Los Angeles, sijpelen meer details door over haar toestand en over de precieze gebeurtenissen in het toestel.

Aan het persagentschap AP heeft haar broer Todd Fisher gisteravond verklaard dat zijn zus "prima verzorging" krijgt. Ze is "stabiel" en ze heeft de spoeddienst mogen verlaten. Ze krijgt nu intensieve zorg. Wat de hartaanval heeft veroorzaakt, is ook voor hem een mysterie. "We moeten geduld hebben, we hebben zelf erg weinig informatie."

Hartmassage

De vlucht die Fisher nam, duurde 11 uur. Zowat vijftien minuten voor de landing zou ze plots onwel zijn geworden. Een steward zou daarop in het vliegtuig de vraag hebben omgeroepen of zich medisch personeel aan boord bevond. Een hulpverlener die achterin zat, is hierop op Fisher toegestapt en heeft haar hartmassage en mond-op-mondbeademing toegediend.

Toen het vliegtuig voet aan de grond in Los Angeles zette, stond een medisch team klaar. Dat heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen aan boord van het toestel is Fisher wel tien minuten gestopt met ademen.

"Star wars"

Fisher was in Londen voor de opnames van de sitcom "Catastrophe" en voor de promotie van haar memoires "The princess diarist". Dat laatste bracht haar afgelopen week ook in Brugge.

De meeste mensen kennen Fisher als de actrice die in 1977 in de huid kroop van prinses Leia in de eerste "Star wars"-film. Daarnaast was ze ook te zien in films als "When Harry met Sally" en "Charlie's angels: full throttle". Ze is ook een auteur.

Meest gelezen