Engie Electrabel vraagt bijkomend onderzoek naar Doel 4

Engie Electrabel vraagt bijkomend onderzoek naar de sabotage van Doel 4 in augustus 2014. Het gerechtelijk onderzoek naar de sabotage loopt op zijn eind, maar een dader is nog altijd niet gevonden.

De turbine van de kerncentrale raakte begin augustus 2014 zwaar beschadigd na een olielek. In 37 minuten liep er zo'n 65.000 liter olie weg, met heel wat schade tot gevolg. De centrale werd lang stilgelegd voor reparaties. De kosten liepen op tot meer dan 100 miljoen euro.

Van meet af aan werd gedacht aan sabotage, mogelijk zelfs uit terroristische motieven. Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen op zijn einde, maar een dader is nog niet gevonden.

Om er zeker van te zijn dat alle informatie is nagetrokken, vraagt Engie Electrabel nu aanvullend onderzoek. "We hebben bij de onderzoeksrechter een verzoek ingediend voor aanvullende onderzoekshandelingen opdat ze zo ver mogelijk gaan in het onderzoek", zegt woordvoerster Geetha Keyaert. "We hopen zo snel mogelijk resultaat te zien."

Meest gelezen