Honderdtal mensen brengen kerstavond door in kabelbaan in Italië

In een skigebied in Valle d'Aosta, in Noord-Italië, hebben zo'n 150 mensen kerstavond doorgebracht in een skilift die gisterennamiddag defect raakte. Pas tegen middernacht raakte iedereen bevrijd.

De kabelbaan in het ski- en wandelgebied Cervinia, niet ver van de Zwitserse grens, verbindt Plan Maison op 2.550 meter met Cime Bianche Laghi op 2.800 meter. Hoe het komt dat de kabelbaan is stilgevallen, is nog onduidelijk. Volgens reddingswerkers zou het aan de harde wind kunnen liggen.

Volgens de uitbater was niemand ooit echt in gevaar, maar de reddingsdiensten hadden het moeilijk om iedereen te bevrijden door de harde wind en de kou. De gestrande skiërs moesten uiteindelijk via touwen tot op de berghelling glijden.

Meest gelezen