Meer dan 170.000 euro voor Poolse trucker die omkwam bij aanslag Berlijn

Een geldinzamelactie voor de nabestaanden van de Poolse vrachtwagenchauffeur die maandag om het leven is gekomen bij de aanslag in Berlijn heeft al meer dan 170.000 euro opgeleverd. De actie is een initiatief van een Britse vrachtwagenchauffeur, die geraakt was door het lot van de Pool.

"Mijn naam is David Duncan en ik heb deze geldinzamelactie opgericht om geld in te zamelen voor de familie van Lukasz Urban", zo staat op de website van de actie te lezen. "Hoewel ik Lukasz niet heb gekend, heeft zijn verhaal me toch erg geraakt. Ik kan me niet inbeelden hoe zijn familie zich nu moet voelen. Dus, als collega-vrachtwagenchauffeur besloot ik om op een of andere manier te helpen. Geen enkel bedrag kan Lukasz terugbrengen, maar hopelijk helpt het de familie wat." 

Lukasz Urban werd na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn dood teruggevonden in zijn vrachtwagen. Met die vrachtwagen was ook de aanslag gepleegd. Wellicht werd hij door de dader van de aanslag gedwongen om zijn vrachtwagen af te staan.

Meest gelezen