Rick Parfitt (Status Quo) is overleden

Gitarist Rick Parfitt van de Britse rockband Status Quo is overleden. Dat meldt de BBC op gezag van zijn manager. Parfitt stierf in een ziekenhuis in Spanje. Hij was 68.

Afgelopen donderdag is Parfitt met een ernstige infectie in een ziekenhuis in Spanje opgenomen. Die infectie was het gevolg van een verwonding aan de schouder. Vandaag is hij aan de gevolgen ervan overleden.

Parfitt is vooral bekend als gitarist van de Britse band Status Quo. Die kende hits als "Rockin' all over the world" (1977) en "Whatever you want" (1979). Normaal zou Parfitt in 2017 een soloalbum en een autobiografie uitbrengen.

Al verschillende jaren kende Parfitt gezondheidsproblemen. Zo onderging hij een ernstige hartoperatie in 1997. In oktober zei hij nog dat hij niet langer samen met Status Quo zou optreden nadat hij afgelopen zomer een hartaanval had gekregen.

"Piledriver"

Parfitt is geboren op 12 oktober 1948 in Woking in het Verenigd Koninkrijk. Hij begon gitaar te spelen toen hij 11 was en stopte met school toen hij 15 was. In 1965 ontmoette hij Francis Rossi. Twee jaar later vormden ze samen met Alan Lancaster, John Coghlan en Roy Lynes Status Quo. In 1972 kende de band de grote doorbraak met het album "Piledriver".

Het rock 'n roll-leven was Parfitt niet vreemd. In interview gaf hij later toe dat hij grote sommen geld uitgaf aan cocaïne en wodka. Samen met de tragische dood van zijn tweejarige dochter Heidi leidde zijn verslavingsproblematiek tot het einde van zijn eerste huwelijk met Mariette Broker.

Later huwde hij met Patty Beedon, zijn tienerliefde. Ze scheidden om later opnieuw een koppel te vormen. Uiteindelijk gingen ze toch elk hun eigen weg.

In 2006 trouwde hij opnieuw en wel met Lyndsay Whitburn, een fitnessinstructeur. Sinds 2014 leidde hij een rustig leven in Spanje. Daar is hij nu overleden. Hij was 68.

Meest gelezen