Trump wil Trump Foundation nog voor inauguratie ontbinden

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft naar eigen zeggen plannen om zijn liefdadigheidsstichting, de Donald J. Trump Foundation, te ontbinden en dat nog voor zijn inauguratie op 20 januari. Zo wil hij de schijn van belangenvermenging tegengaan.
AFP or licensors

De Donald J. Trump Foundation is echter niet onbesproken. Zo raakte in september nog bekend dat de Amerikaanse staat New York een officieel onderzoek had geopend naar de liefdadigheidsinstelling. 

Het onderzoek moet nagaan of de instelling de regels van New York inzake liefdadigheidsinstellingen volgt. "We vermoeden dat de Trump Foundation enkele onregelmatigheden heeft laten optekenen", zo zei de openbare aanklager Eric Schneiderman destijds op CNN.

De Washington Post bracht op zijn beurt aan het licht dat Trump al sinds 2008 geen schenkingen meer had gedaan aan zijn goede doel. Nog volgens de  Washington Post zou Trump ook voor meer dan een kwart miljoen dollar uit zijn eigen Trump Foundation gebruikt hebben om rechtszaken van zijn eigen bedrijven te regelen. 

Meest gelezen