Verplichte wachttijd voor voorlopige rijbewijzen wordt afgeschaft

De verplichte wachttijd voor voorlopige rijbewijzen wordt afgeschaft. Dat zijn Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en zijn federale collega François Bellot overeengekomen.

Vlaams minister van Mobiliteit Weyts (N-VA) en zijn federale collega Bellot (MR) kregen het de voorbije weken aan de stok over de wachttijd van drie jaar voor kandidaat-bestuurders van wie het voorlopig rijbewijs vervallen is.

Weyts wilde die "absurde straftijd" afschaffen, maar Bellot was van oordeel dat dit niet zijn bevoegdheid was, en dat het Vlaams Gewest dat niet alleen kon doen.

Nu zijn beide ministers overeengekomen dat de wachttijd in heel het land wordt afgeschaft. Weyts zegt blij te zijn dat er een doorbraak is. "Dit speelt in het voordeel van duizenden Vlaamse jongeren die nadeel ondervinden van deze situatie."

Meest gelezen