Vlaamse regering schenkt 150.000 euro aan Alzheimer Liga

In naam van de Vlaamse regering heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) 150.000 euro aan de Alzheimer Liga geschonken in het kader van De Warmste Week van Music For Life. Met het geld wil de vzw familieleden van mensen met Alzheimer ondersteunen.

Het is deze week een komen en gaan van ministers geweest op het domein De Schorre in Boom waar De Warmste Week van Music For Life plaatsvindt. Woensdag kwam Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) langs met een cheque van 50.000 euro voor vzw's De Kleppe en Solentra. Een dag later liet minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) zich zien. Hij bracht 100.000 euro mee voor het Rode Kruis en Dokters Van De Wereld.

Vanochtend was het de beurt aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Hij deed nog beter met een cheque van 150.000 euro die integraal naar de Alzheimer Liga gaat.

"Een prachtig voorbeeld voor heel Vlaanderen"

"Deze vzw zet in op een maatschappelijk fenomeen van ongeziene schaal", motiveerde Bourgeois zijn keuze. "In Vlaanderen zijn naar schatting 125.000 mensen door dementie getroffen. Daarbij zijn nog eens een half miljoen familieleden zoals partners en kinderen betrokken. De ziekte treft ook hen. De liga is in mijn ogen een prachtige organisatie omdat ze de mantelzorgers en familieleden ondersteunt. Een prachtig voorbeeld voor heel Vlaanderen."

De Alzheimer Liga zal het geld gebruiken precies om familieleden van Alzheimerpatiënten nog beter te kunnen ondersteunen.

Bourgeois mocht ook nog een plaatje kiezen. "Mijn kleindochter wil dat ik voor "Speeltijd" van Niels Destadsbader kies, maar ik blijf toch bij mijn eerste keuze. Dat is "Naar de wuppe" van Het Zesde Metaal. Ik vind het een prachtig lied dat goed bij jullie actie past."

Meest gelezen