We betaalden nooit eerder zo veel met de kaart als dit kerstweekend

Gisteren zijn er 8.422.798 elektronische betalingen uitgevoerd. Dat is een nieuw record voor een dag, laat betaalverwerker Worldline weten, en een stijging met meer dan 10 tegenover vorig jaar. De Belgen hebben nooit eerder zo vaak met de kaart betaald als tijdens dit kerstweekend.
Olivier Vin - heymana.com

Vandaag werden er op het piekmoment ook meer dan 17.000 elektronische betalingen per minuut verwerkt, ook dat is een record.

Het gaat zowel om betalingen in de winkel als om online betalingen, samen goed voor meer dan 630 miljoen euro aan elektronische betalingen.

De transactierecords per minuut sneuvelden gisteren en vandaag enkele keren. Gisteren situeerde een eerste piek zich om 15.34 uur, met 15.498 behandelde transacties per minuut. Nog geen uur later, om 16.20 uur, sneuvelde dat record al, met 15.742 transacties. Vandaag werd een nieuwe piek bereikt om 10.50 uur, met 16.043 verwerkte transacties, om een klein uur later, om 11.42 uur, weer voor de bijl te gaan, met 17.322 transacties.

Meest gelezen