200.000 Filipijnen geëvacueerd vanwege tyfoon Nock-Ten

200.000 Filipijnen zijn uit hun huizen geëvacueerd omdat de krachtige tyfoon Nock-Ten de oostkust nadert. Toen hij aan land kwam in de oostelijke provincie Catanduanes haalde de tyfoon 185 kilometer per uur, met vlagen tot 255 kilometer per uur. Aan de kust wordt gewaarschuwd voor golven tot 2,5 meter.

In Camarines Sur -waar de tyfoon ook nog langs zal passeren- werden 101.000 mensen uit hun huizen gehaald. De gouverneur van Camarines Sur, Miguel Villafuerte, beloofde de inwoners die naar de evacuatiecentra gaan geroosterd varkensvlees. "Ik weet dat het Kerstmis is, maar dit is een echte tyfoon, tweette hij. "Gelieve te evacueren, ik breng geroosterd varken mee." In de provincie Abay brachten meer dan 92.000 mensen de nacht door in evacuatiecentra of bij vrienden en familie die niet in de kustgebieden wonen. De storm zal wellicht 38 provincies treffen.

Liefst 13.000 passagiers zijn geblokkeerd omdat 48 nationale en internationale vluchten geannuleerd werden. Ook alle scheepvaartverkeer ligt stil.

Meest gelezen