"Jihad van liefde" laat niemand onberoerd: al 4 miljoen keer bekeken

De oproep van Mohamed El Bachiri om te gaan naar een "Jihad van liefde" laat niemand onberoerd. Het fragment uit "De afspraak" is ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken op Facebook.

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen op 22 maart. Enkele weken geleden lanceerde hij op een TEDx-conferentie in Nederland zijn "Jihad van liefde", wat een antwoord moet vormen op verdeeldheid en terrorisme. 

Afgelopen donderdag zat de Molenbekenaar in "De afspraak", waar hij op vraag van presentator Bart Schols zijn oproep herhaalde. De video werd op Facebook geplaatst en gaat ondertussen viraal. Vrijdagavond was de video al bekeken door 2 miljoen mensen, ondertussen gaat het al om 4 miljoen kijkers. Bovendien is het fragment al 87.000 keer gedeeld.

De oproep werd ook ondertiteld in het Engels. Dat fragment is tot nog toe bijna 150.000 keer bekeken en iets meer dan 2.000 keer gedeeld.

Meest gelezen